המרכז האוניברסיטאי לנוער - אוניברסיטת בר-אילן
האוכל אותו אנחנו אוכלים

האוכל אותו אנחנו אוכלים

אבות המזון הם חמש קבוצות של רכיבי תזונה הנחוצים לתפקודו התקין של גוף האדם: פחמימות, שומנים, חלבונים, ויטמינים ומינרלים. במעבדה הזו נלמד על חשיבות אבות המזון ונשתמש באינדיקטורים שונים כדי לזהות אותם במזונות שונים.
בהמשך המעבדה נגלה היכן נמצאים הטעמים השונים בלשון שלנו, נכיר פרי מיוחד שהופך טעם חמוץ למתוק ונבדוק מקל מיוחד אשר רק חלק יוכלו לטעום אותו.

הנושאים הנלמדים במעבדה:
סוכרים
שומנים
חלבונים
מינרלים
ויטמינים
אינדיקטורים (חומרי בחן)
פיזיולוגיה של חוש הטעם
קולטנים
גנים

כיתות ז’-ט’
שלוש שעות אקדמיות