המרכז האוניברסיטאי לנוער

אודות המרכז

המרכז האוניברסיטאי לנוער מהווה מרכז מצויינות להעצמת בני נוער, לטיפוחם ולמיצוי יכולותיהם וכישוריהם במגוון תחומי ידע, תוך קיום דיאלוג מכיל ועידוד מעורבות חברתית בקהילה. העקרונות המנחים את המרכז בפעילותו הם: סיוע בהנגשת ההשכלה הגבוהה, עידוד מצויינות ופתיחות, וצמצום הפערים בחברה.
המרכז חושף את בני הנוער למגוון תחומים: מדעי הטבע, החברה, הרוח והטכנולוגיה, וכן למורשת ולאומנות, מעניק להם כלים לחשיבה יצירתית ומקורית, ותורם להתפתחותם ולהבשלתם אישית. באמצעות מגוון רחב של תוכניות ויוזמות חינוכיות, המרכז האוניברסיטאי לנוער מאפשר מפגש בין בני נוער לבין מדענים בחזית המחקר, ומעניק חווית לימודים מאתגרת ומעשירה, מקדמת ומשפיעה. קהל היעד כולל תלמידות ותלמידים בכיתות ד' – י"ב, סקרנים ושוחרי מדע, החותרים למצוינות אקדמית. מדי שנה משתתפים בתוכניות השונות של המרכז בני נוער מכל רחבי המדינה, על כל מגזריה ושכבות אוכלוסייתה.

שינוי גודל אותיות