המרכז האוניברסיטאי לנוער - אוניברסיטת בר-אילן
המרכז האוניברסיטאי לנוער

אודות המרכז

המרכז האוניברסיטאי לנוער באוניברסיטת בר-אילן הינו בית למצוינות, להעשרת ולקידום בני נוער מכל רחבי הארץ. המרכז הוקם על מנת לאגד ולקדם תחת קורת גג אחת מגוון מסגרות אוניברסיטאיות לנוער כגון היחידה לנוער שוחר מדע, תוכניות מצוינות אקדמאיות, נבחרת ישראל במדעי המחשב, תחרויות לאומיות, פרויקטים בחונכות, תוכנית אקדמיה בתיכון ועוד. אוניברסיטת בר אילן, כמוסד מחקר מוביל המגייס את המדע לטובת החברה המקיים שיתופי פעולה בתחומי המחקר, הפיתוח והיזמות בתוך ומחוץ לאוניברסיטה, מהווה כר נרחב לפעילות עשירה ומגוונת עבור באי המרכז האוניברסיטאי לנוער.

המרכז מקיים שיתופי פעולה נרחבים עם מיטב החוקרים ממגוון היחידות והמכונים האקדמאים הפרוסים ברחבי הקמפוס ומאפשר “טעימות” מעולם האקדמיה וקרש קפיצה אל העתיד. בפעילויות המתקיימות במסגרת המרכז שמים דגש על עקרונות כגון חווית לימוד מעשית ורלוונטית, עידוד למצוינות, העמקת הצימאון לסקרנות, פתיחות וגמישות, התנסות, סובלנות, מעורבות בקהילה, סיוע בהנגשת ההשכלה הגבוהה וצמצום הפערים בחברה.

מטרות המרכז הן לטפח ולקדם את הידע, הכישורים וחדוות האוריינות בקרב הנוער ולהביאו למיצוי יכולותיו וכישוריו בתחומי הידע. לחשוף ולהתנסות במגוון רחב של תחומי מחקר בדוגמת מדעי הטבע, החברה, הרוח, הטכנולוגיה, המורשת והאמנות ולהעניק לבני הנוער השראה וכלים לחשיבה יצירתית, מחקרית, מקורית ויזמית תוך התפתחות והבשלה אישית. בנוסף, רואה המרכז בפעילויותיו השונות מרחב מפרה למפגשים חברתיים עבור נוער בעלי תחומי עניין משותפים ומגוונים כאחד.

קהל היעד של המרכז האוניברסיטאי לנוער הוא תלמידות ותלמידים בכיתות ד’ – י”ב, סקרנים, שוחרי מדע, מצטיינים וכל השואפים להתפתח אישית, לימודית וחברתית. מדי שנה משתתפים בתוכניות השונות של המרכז אלפי בני נוער מכל רחבי הארץ ומכל שכבות האוכלוסייה ומגזריה הנהנים ממעבדות חדשניות, חדרי הרצאות ומהמכונים המתקדמים השזורים בין מרחבי הקמפוס המוריקים.