המרכז האוניברסיטאי לנוער - אוניברסיטת בר-אילן
תיאטרוניברסיטה: במה לנוער, כיתות י’-יב’

יום א’ | 17:00-18:30

חולם להופיע על במה?
בואו להיות הדור הבא של יוצרי התיאטרון בארץ.
אצלנו תקבלו כלים לפיתוח מיומנויות משחק, קריאה וניתוח של טקסטים דרמטיים ויצירה מתוך חומרים אישיים.
הבנה מעמיקה של תהליכי יצירה בתיאטרון ע”י התנסות, צפייה ומפגש עם מנחים מגוונים.
עידוד חשיבה מקורית, יצירתית וביקורתית.
התנסות ביצירה אישית יחד עם שיתוף פעולה קבוצתי.

סילבוס ותאריכים

תאריך:תוכן נושא השיעור
 27.10היכרות וסקירה כלליתפעילות גיבוש והיכרות קבוצתית
 3.11תיאטרון פיזי/ ליצנות/ קומדיה דל ארטההיכרות עם היסטוריה של הליצנות והתיאטרון הפיזי
התנסות בהעברת סיפור דרך תנועה בלבד
 10.11תיאטרון פיזי/ ליצנות/ קומדיה דל ארטההיכרות עם היסטוריה של הליצנות והתיאטרון הפיזי
התנסות בהעברת סיפור דרך תנועה בלבד
17.11קריאה בטקסט דרמטיקריאה בראיה דרמטורגית של תמונות נבחרות מהתיאטרון הקלאסי והמודרני והמחזתם.
24.11מחזות זמר והגשת שירהיכרות עם ז’אנר מחזות הזמר, יוצרים מרכזיים ויצירות קלאסיות ומודרניות. ליווי פסנתרנית
1.12מחזות זמר והגשת שירהיכרות עם ז’אנר מחזות הזמר, יוצרים מרכזיים ויצירות קלאסיות ומודרניות. ליווי פסנתרנית
8.12סדנת כתיבהייחודיות הכתיבה הדרמטית אל מול ז’אנרים אחרים והתנסות בכתיבת מונולוג/דיאלוג.
15.12סדנת כתיבהייחודיות הכתיבה הדרמטית אל מול ז’אנרים אחרים והתנסות בכתיבת מונולוג/דיאלוג.
22.12בובות וחפציםתיאטרון חפצים
5.1בובות וחפציםתיאטרון חפצים
12.1הכנה למופעליטוש היצירות ושזירה שלהן לכדי מופע סיום.
19.1אירוע סיוםהמשתתפים יציגו את התוצרים מהקורס בפני משפחות, חברים, וכן סגל מרצים מטעם האוניברסיטה, חלוקת תעודות סיום הקורס.

למי: כיתות י-י”ב
מס’ מפגשים: 12 (מפגש ראשון ללא תשלום, מותנה ברישום מראש בלבד)
מחיר: 1500 ש”ח